Duizendpoot Wilfred Genee hard op weg miljonair te worden

Met zijn succesvolle radioprogramma Veronica Inside, waarmee hij dagelijks ook op Veronica radio live te horen is, werkt Wilfred Genee aan zijn zoveelste succes als allround presentator. Op maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 is hij te horen. Met al die projecten naast de beruchte voetbaltalkshow klotst het geld straks tegen de plinten aan in huize Genee. 

Cabaretier

Zijn carrière als cabaretier heeft hij allang uit zijn hoofd gezet sinds hij een modderfiguur sloeg als comedian, maar als presentator verandert alles wat hij aanpakt in goud. In de ether is hij al sinds enige tijd te horen op BNR met The Friday Move, de rest van de week hangt hij op Veronica radio live de pedante DJ uit, zoals hij op diverse avonden in de week analist Johan Derksen irriteert. 

“Zit je al aan een miljoen per jaar?”

De media-duizendpoot loopt lekker binnen, zo merkte ook analist René van der Gijp op in de aflevering van de voetbaltalkshow: “Zit je al aan een miljoen?” vroeg deze hem live in de uitzending. Genee veranderde hierop snel van onderwerp. En zweeg over zijn hypotheek en of bruto jaarinkomen. Maar dat hij door al zijn werkzaamheden flink binnenloopt, is duidelijk.

Duizendpoot Wilfred Genee hard op weg miljonair te worden

Supermarkt aanbiedingen aankondigen? Gebruik altijd de nodige humor

Lachen is gezond en de humor zal u redden. Het zijn twee uitdrukkingen die we te vaak vergeten toe te passen. Of dat nu privé is of op werkgebied. Ook voor marketeers geldt dit: humor biedt vaak de juiste insteek. 

Slechtste slogans en reclame

Natuurlijk zijn er hele lijsten te vinden van de slechtste slogans van het jaar, maar marketing is ook niet voor iedereen weggelegd. Toch kan een woordspeling of een goeie grap meer succes opleveren dan het simpelweg en gortdroog verkondigen van de supermarkt aanbiedingen. Je waren aan de man brengen is één, sympathie en/of goodwill kweken is iets anders. Dat doe je ook met het oog op de lange termijn. 

Fox

Waar supermarkt aanbiedingen namelijk tijdelijk zijn, is de gunst van het publiek er voor de langere duur. Via de socials kun je middels grappige filmpjes, leuke foto’s of pakkende teksten de doelgroep op een gezellige manier dichtbij je houden. Tijdens de coronacrisis maakte Fox Sports een filmpje van alle analisten en presentatoren, die het zwijmelnummer ‘Without You’ ten gehore brachten. Dat alles enorm vals werd gezongen, maakte de hilariteit compleet. Een mooi voorbeeld van vrolijke en optimistische marketing. 

>Supermarkt aanbiedingen aankondigen? Gebruik altijd de nodige humor

De herkomst van het apenstaartje

Ray Tomlinson, wie kent hem niet? Nou is dat overdreven, maar zijn uitvinding gebruiken we dagelijks. Althans, dat willen de overleveringen. Tomlinson zou een teken hebben ontworpen: het apenstaartje. Of toch niet?

Ligatuur: versmelting van twee letters

Al in de 19e eeuw werd het apenstaartje gebruikt door Amerikaanse boekhouders. Het stond voor ‘at the cost of’, kortweg ‘at’. Het equivalent van het Franse à. Vijf stuks à 19,95. Waarschijnlijk is het apenstaartje een zogenaamde ligatuur, een combinatie van twee letters. Zoals het teken &, de ampersand, een versmelting van de E en de T is. 

Een andere theorie luidt dat Spanjaarden en Portugezen het teken al in de 15e (!) eeuw gebruikten in de handel. Het zou een afkorting zijn van arroba – een kwart. Nog verder terug leidt een gerucht richting het Toscane van de 12eeeuw, waar het apenstaartje de A en de C vertegenwoordigde: Al Cambio (tegen de wisselkoers van). Grappig om te weten. Er is een heel boek over het apenstaartje en haar geschiedenis geschreven door Hans van Keken, simpelweg Het Apenstaartje getiteld. Of het dus Tomlinson was of de middeleeuwse Toscanen, het apenstaartje heeft op zich niets met internet te maken. 

De herkomst van het apenstaartje

Motiveer je personeel tot een groenere leefstijl

Elke ondernemer heeft duurzaamheid deze eeuw hoog in het vaandel staan en dat is een goede ontwikkeling. Vaak wordt dit geïnitieerd vanuit de leiding van een bedrijf. Je kunt je personeel motiveren ook buiten werktijd groener te leven. Vooral op het gebied van vervoer valt nog veel te winnen, bijvoorbeeld door greenwheels te overwegen.

Bewuster autogebruik met greenwheels

Veel mensen gebruiken hun auto vooral om op en neer naar het werk te reizen. Nu thuiswerken meer in zwang is geraakt, is autobezit minder zinvol geworden. Een geluk bij een ongeluk in relatie tot de coronacrisis, maar wellicht een mooie aanzet voor bewuster autogebruik. Laat mensen zich afvragen hoe vaak ze daadwerkelijk een auto nodig hebben en wijs ze op een initiatief als greenwheels. 

Simpel en duurzaam

Dat is wat we nodig hebben: groene initiatieven die problemen oplossen. Greenwheels werkt heel simpel: je maakt een account en huurt tegen spotprijzen een auto wanneer jou dat uitkomt. Geen wegenbelasting, geen APK, geen parkeerkosten, geen grote beurt, geen autoverzekering. Het scheelt bakken met geld en je bewijst er de wereld een enorme dienst mee. Het zou daarom geen kwaad kunnen je personeel hier eens op te wijzen. 

Motiveer je personeel tot een groenere leefstijl

De horeca op social media: opvallen met teksten en foto’s

Slimme horecaondernemers maken dagelijks gebruik van social media en trekken veel gasten met hun foto’s, kleurige gerechten die van het scherm knallen. Maar post ook andere content, en zorg dat de teksten van je restaurant pakkend zijn!

Teksten, liefst met een beetje humor

De toon op je social media-kanalen hou je het liefst luchtig. Horeca gaat over genieten en dat moet je altijd uitstralen. Daarmee werk je op de lange termijn  aan de nodige goodwill voor je restaurant. Let op spelfouten, deze sluipen er vaak in, in de horeca. Maar je kent vast wel iemand die handig is met taal. Die kan zorgen voor pakkende oneliners, en goeie grappen. 

Wat meer geven in plaats van nemen

Je facebookpagina is niet alleen een digitale reclamezuil, al denken veel ondernemers dat. In plaats van alleen te nemen (kom eten, reserveer nu), is het zaak om wat vaker te geven: een prijsvraag, suggesties vragen voor de nieuwe kaart, anekdotes, filmpjes waar iedereen mee kan lachen. Je hebt altijd nog je prachtige food-fotografie, die genoeg vertelt. Laat niet blijken dat alle posts gedaan worden om je restaurant te promoten: daar prikken mensen dwars doorheen.   

De horeca op social media: opvallen met teksten en foto’s

De lunch, belangrijk om tijd voor te nemen

Ook als je op kantoor werkt, is de lunch een belangrijke maaltijd. Wie propt er nou nog zijn boterhammen achter de computer in zijn mik? En over boterhammen gesproken: je zou ook eens een andere soort lunch kunnen verzinnen.

Minimaal een uur pauze

Feit is dat we (te?) hard werken, in Nederland. Het economische resultaat is er naar, maar is dat al die burn-outs waard? Zo nemen we echt te weinig tijd voor de lunch. Het is belangrijk om minimaal een uur al het werk aan de kant te leggen. En een keer een soepje van kikkererwten of een lekkere pasta nemen, in plaats van die eeuwige bammetjes met ham en kaas. Daarna even de benen strekken, misschien een potje tafelvoetbal. Dan ben je ’s middags productiever en relaxter. 

Af en toe vlees overslaan

Zoals gezegd, de lunch mag qua receptuur ook wel wat avontuurlijker. Zo kun je vlees goed vervangen door gezonde producten als kikkererwten, soja en andere vega-producten. Niet dat je opeens vegetariër moet worden, maar elke dag vlees is ook niet goed. In Zuid-Europa maken mensen zelfs een klein feestje van de lunch. Waarom doen wij dat eigenlijk niet?

De lunch, belangrijk om tijd voor te nemen

Leven als digital nomad: waarop moet je letten?

Een leven als digital nomad klinkt heel aantrekkelijk, toch is er een aantal dingen waar je je echt goed op moet voorbereiden. Want al reizend je geld verdienen zal de eerste paar weken leuk zijn, daarna komt het echte doorzetten en overleven. Neem deze tips dus mee!

ANWB doorlopende reisverzekering voor laptop, fototoestel en andere zaken

Allereerst moet je je papieren op orde hebben. Daarom zorg je voor een goed internetabonnement, vervoer en al die andere papieren. Zaken waar je in Nederland nog wel eens slordig mee bent – en daarmee wegkomt – maar die over de grens essentieel zijn. En verzeker je laptop, fototoestel en andere spullen met een ANWB doorlopende reisverzekering: dit zijn je bronnen van inkomsten en je weet niet hoe lang je van huis bent. 

Gevoelig voor heimwee? Kwestie van uittesten

Veel mensen weten niet van tevoren dat ze heimwee gaan krijgen, dat kan niemand uitsluiten. Het is een kwestie van eerst een maand op proefreis gaan, of zes weken. Dan weet je snel genoeg of je je vrienden en familie mist. Doe dit niet meteen in een moeilijk land: in Duitsland kan soms al heel ver weg voelen. Succes!

Leven als digital nomad: waarop moet je letten

Heeft jouw stad of dorp al een eigen glossy?

City-marketing is online een belangrijke tak van sport geworden, maar toch bedien je met de ouderwetse papieren marketing ook een doelgroep. Vooral ouderen, maar ook toeristen vinden het leuker om in zoiets als een glossy te bladeren en meer te weten te komen over een stad of dorp. Is het niks voor jouw woonplaats, zo’n glossy?

Elk dorp, hoe klein ook, heeft zijn verhalen

Je hoeft geen journalist te zijn om een beetje aardig te kunnen schrijven over hetgeen zich in jouw woonplaats afspeelt. Of dit nu een stad of dorp is: elke gemeente heeft zijn verhalen en geheimen. Je kunt er een glossy mee vol schrijven: interviews met locals, tips om uit eten te gaan, bezienswaardigheden, wandelroutes, lokale ambachten of gewoon de drogist. Het fijne van een glossy is dat hij ook eenmalig uit kan komen. 

Sponsoren en adverteerders

Jij als journalist of initiatiefnemer zal met het idee een aantal bedrijven moeten benaderen, die in ruil voor hun bijdrage prominent in het blad worden genoemd. Dit hoeft niet altijd met advertenties, het kan ook via een interview. Voor je het weet zie je jouw glossy overal opduiken. Een wezenlijke bijdrage aan je woonplaats! 

Heeft jouw stad of dorp al een eigen glossy

Speechende BN’ers bij bedrijven

Als afsluiting van een team-dag nodigen veel bedrijven een Bekende Nederlander uit om een speech te houden. Dit kan een motivatiespeech zijn, cabaret of iemand die de zaken op een ander manier in perspectief zet. 

Gijp

Een van de bekendste sprekers is René van der Gijp, al is onduidelijk of deze nog te boeken is. Zijn telefoonnummer zoeken is natuurlijk zinloos, even googelen brengt je op allerlei websites. Mocht je toch een afspraak kunnen maken, dan komt Gijp tegen duizenden euro’s een uurtje vertellen over zijn leven als voetballer, en hoe hij heeft relativeren. Kijk niet raar op als hij je werknemers aanspoort om doodleuk iets anders te gaan doen: dat is een bekende boodschap van hem. 

Diner speeches

Zo kunnen BN’ers zomaar het podium beklimmen om pakweg een zaal vol telefonisten toe te spreken over hun werk. “Wat doe je de hele dag?” Bij het antwoord – voor klanten een telefoonnummer zoeken – zullen ze niet zelden de boel belachelijk maken. Maar het gaat veel sprekers er juist om dat het begrip zelfspot hoog in het vaandel wordt gehouden. Even om jezelf lachen, en je kunt daarna weer aan de slag. Of je gaat iets anders doen.

Speechende BN’ers bij bedrijven